kepada anda ya awak laa sape lagi! rajinrajin kann la diri anda follow blog ini yarww , :)) ! tegurr jika anda rajin *jika* ! HAHA ,

hadirmu tanpa diundang , pergi mu tanpa disangka !


pertemuan antara aku dan kau seperti tidak dijangka ! perkenalan melalui seorang sahabat yg telh lama aku knl ! suatu hari tanpa diduga , kau menghantar khidmat pesanan ringkas kpd aku ! memg aku x sangka , aku ingat kan kau tak ingat kat aku lagi ! kini hampir setiap hari aku mesej kau , sampai aku sediakan 'spare topup' HAHA ! masa kau mula mesej aku lah , kau cakap  kau suka aku ! gembiranya memg lah tak terucap dgn katakata ! bila aku mesej dgn kau , kau selau buadbuad merajuk , tapi aku tahu kau hanya mahu bermain-main shj ! aku terlalu sabar dengan perangai kau , bila aku jerr yg nak mengalah dgn kau ( bila kau merjuk je la). hampir setiap hari juga kau kata kan bahawa kau rindu dan sayang kat aku , tapi apa je yg boleh aku buadd! aku x mmpu nak laku apa pun ! kau hadir jga tanpa disangka ! kau juga pernah berjanji yang kau tak akan tinggalkan aku !
 kini , tiada lagi ucapan rindu atau sayang yang kau beri pada aku ! dulu kau hadir tanpa diundang  , kau pergi tanpa diminta ! rindu aku pada kau semakin menebal ! setiap  kali aku nmpk kau , mesti aku mengharapkan teguran drpd kau ! tapi tu semua hanyalah permintaan hati yang tidak perlu ditunaikan ! kini hampir setiap hari aku menunggu panggilan atau khidmat pesanan ringkas daripada kau ! aku menunggu dgn penuh kesabaran . hanya tinggal sebuah gmbar utk aku jadikan  kenangn. kini , walaupun aku tunggu dengan penuh pengharapan dan kesabaran ianya hanyalah perkara yg tidak mungkin akan berlaku seperti apa yang aku harapkan ! ianya mungkin juga perkara yang siasia bagi aku pada masa akan datng , jika hadirnya seorang insan yang mampu mengembirakan hidup aku apabila memikirkan diri kau ! mungkin juga kau bukan diutuskan untuk aku pada hari ini dan tentu juga bukan diutuskan pada masa yang akan datng ! mungkin juga persahabatan atau perhubungan antara aku dan kau memg tiada takdirnya ! bahagialah kau jika seseorg telh dtg dlm hidup kau , bukn utk menggantikan tempat aku , tetpi mmg tlh diutuskan untuk kau yang telah ditetapkan oleh Ilahi <3 namamu kini hanya terukir dibibir dengan hanya bisa menyebut namamu , tidak lagi di hati seperti dulu dengan menyayangimu ! hadirmu dalam hidupku tidak pernah ku minta walau sekalipun ! tidak terdetik dihati juga untuk meninggalkanmu ! jika aku diberi peluang mungkin aku tidak lagi boleh menyanyangimu seperti dulu , atau sebaliknya ! atau kau juga mungkin tidak akan hadir lagi dalam hidupku , itu yang sebaiknya ! kini aku hanya bisa meminta pada TUHAN dengan meluputkan namamu dari ingatanku buad selama-lamanya atau hanya seketika ! 

2 comments:

 1. hari demi hari ku lalui dgn sepi tanpa kehadiran kau disisi ..
  setelah sekian lama kehadiranmu menyinari hidup ku ..
  dulu , kau hadir tanpa ku pinta dan kini kau pergi tanpa ku duga .. :(

  tak usah la menyinta jika hanya berpura !
  bila hati dah jemu mula berpaling tadah ,
  tk pena difirkan orang y ditinggalkan ..
  terseksa , sayu , pilu ..

  ReplyDelete
 2. usah diungkit kisah lalu..luka yg pahit biarkan berlalu...huhuu

  ReplyDelete